تقدیر بنیاد فردوسی از موسیقینمایش «آوای پارسی»
عکاس: پارسا جوراسفند
خبرنگار: پوریا جوراسفند
به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامهنیوز
یاسر موحدفرد، دبیرکل بنیاد فردوسی از حمید خزاعی، سرپرست و خواننده موسیقینمایش «آوای پارسی» و امیر صادقی، نقال و شاهنامهخوان پیشکسوت به میزبانی تالار وحدت در شامگاه ۱۴ آبان ماه ۱۴۰۳ با حضور هنرمندان و شاعران برجسته ایران تقدیر کرد.
گروه موسیقی «فرآواز» با بهرهگیری از شعر شاعران نامآور ایرانی و جهانی، فردوسی، مولوی، حافظ، خیام و سعدی، موسیقینمایش «آوای پارسی» را در چهاردهم آبان ماه امسال به میزبانی تالار وحدت پیش روی مخاطبان قرار داد.
گفتنی است در پایان اجرای موسیقینمایش آوای پارسی و پس از معرفی شاعران و هنرمندان همروزگار در عرصه هنرهای شاهنامهای، مجریگری، هنرهای نمایشی، سینمایی و موسیقایی با دعوت رسمی نماینده این گروه، یاسر موحدفرد دبیرکل بنیاد فردوسی به روی صحنه تالار وحدت رفت و از دو دهه دستاوردهای پژوهشی و هنری بنیاد فردوسی، شامل ثبتهای جهانی هنر نقالی، آیینهای پهلوانی و هزاره شاهنامه فردوسی و چاپ ۱۰ عنوان کتاب مرجع شاهنامهای و هنری یاد کرد و خبر داد:
در آخرین کتاب پژوهشی بنیاد فردوسی با نام تاریخ ناشناخته هنر ایران که به تازگی مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را دریافت کرده، نام هنرمندان همروزگاری که در زمینه شاهنامه فردوسی تلاش کردهاند از جمله دستاندرکاران موسیقینمایش آوای پارسی یاد شده است.
یاسر موحدفرد، پژوهشگر فلسفه هنر، مدیرعامل موسسه فردوسی توسی و رییس بنیاد فردوسی با اعلام ساخت بیش از ۲۰۰ سردیس مفاخر ادبی و هنری ایران با پشتیبانی بنیاد فردوسی برای یک عمر دستاوردهای هنری در زمینه گسترش نقالی و شاهنامهخوانی با اعطای سردیس حکیم خیام نیشابوری از امیر صادقی تقدیر کرد و از حمید خزاعی به خاطر تلاشهای ارزشمند در زمینه گسترش موسیقی سنتی شاهنامهای و آموزش در دورههای دانشگاهی هنرهای شاهنامهای در زمینه آواز ایرانی با سردیس استاد شهرام ناظری، مبدع موسیقی حماسی شاهنامه و شوالیه آواز ایران به نمایندگی از گروههای موسیقینمایش فرآواز و میراث تجلیل کرد و از آرش قاسمی برای اجرای موسیقایی شعرهای شاهنامه فردوسی و شاعران نامدار ایرانی سعدی، خیام، حافظ و مولوی ستایش کرد.
یاسر موحدفرد از خانوادههای ایرانی برای زندهساختن هنرهای ایرانی به ویژه نقالی و شاهنامهخوانی تقدیر کرد و از نهادهای فرهنگی خواست پس از دو دهه تلاشهای هنرمندان و پژوهشگران بنیاد فردوسی که بدون بودجه دولتی تلاشهای ارزشمندی انجام دادهاند، پشتیبانی نمایند.
موسیقینمایش آوای پارسی به سرپرستی و خوانندگی حمید خزاعی و اجرای قطعههایی از آرش قاسمی در قالب موسیقینمایش با قطعههایی در دستگاه شور، نوا، آواز بیات اصفهان، آواز بیات ترک و افشاری ساخته شده، مورد اقبال هنردوستان موسیقی سنتی ایرانی و هنرهای نمایشی، نقالی و شاهنامهخوانی قرار گرفت.
گروه موسیقی فرآواز، موسیقینمایشی «آوای پارسی» را شامل ۸ فصل ارائه کرده که با شعرهایی از شاهنامه فردوسی آغاز شد و با شعری از وطن از شعرهای امیر صادقی به پایان رسید.
شایان ذکر است، فصلهایی ًهمچون نیایش پروردگار، عشق و زندگی، آفرینش، صلح و آرش کمانگیر دربرگیرنده اجرای گروه موسیقی فرآواز بود.
امیرصادقی، روایتگر شاهنامه، علی ریاحی و فرشته نوید، راوی و انوش معظمی، بازیگر این اجرا بودند. در این موسیقینمایش، سازهای تار و عود، سنتور، دف و تنبک، کمانچه، نی و آئروفون، رباب، تار، چنگ، بندیر، دف و سازهای کوبهای بهرهگیری شد. حسین واحدی در این موسیقینمایش به اجرای سماع پرداخت. اجرای حماسی آرش معظمی در نقش آرش کمانگیر از بخشهای قابل توجه این اجرا بود.
حمید خزاعی، خواننده و سرپرست، آرش قاسمی نوازنده تار و عود، امین جهانگیری نوازنده سنتور، عمران فروزش نوازنده دف و تنبک، میلاد بیات، نوازنده کمانچه، سعید میرزاحسینی نوازنده نی و آئروفون، سحر کمالوند نوازنده رباب، شیوا قهرماننژاد نوازنده تار، صالحه زهرهوند نوازنده چنگ، آتنا قرائی نوازنده دف و سازهای کوبهای و تارا کامکار نوازنده بندیر، گروه نوازندگان فرآواز را تشکیل داده بودند.
ملیکا حیدری طراح پوستر، امیر فرزانه مدیر هنری، میلاد محرمی مدیر اجرایی، سام شرفزاده مدیر رسانه، روحاله خوشنژاد مدیر تبلیغات و حامد شکیبانیا تهیه کننده از دیگر دستاندرکاران موسیقینمایش آوای پارسی بودند.