فرهنگ و ادبگزارش تصویری

یاسر موحدفرد دبیرکل بنیاد فردوسی مطرح کرد: شاهنامه فردوسی گنجینه‌ای برای ترویج آموزه‌های ایرانی اسلامی و یکپارچگی اقوام ایرانی

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه‌نیوز؛

یاسر موحدفرد، مدیرعامل بنیاد فردوسی در بازدید از ستاد گردشگری شهرداری تهران، با تأکید بر جنبه‌های کمتر شناخته‌شده حکیم فردوسی به عنوان یک اندیشمند شیعی، خواستار بهره‌گیری از ظرفیت‌های شاهنامه برای تقویت هویت ملی و نمایش گنجینه‌های موزه‌ای مرتبط با این اثر جهانی شد و بر آمادگی بنیاد فردوسی جهت همکاری‌های مشترک تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی ستاد گردشگری شهرداری تهران، یاسر موحدفرد، مدیرعامل بنیاد فردوسی، ضمن بازدید از این ستاد و دیدار با مدیران و کارشناسان آن به بررسی راهکارهای همکاری مشترک در زمینه ترویج فرهنگ و ادب ایرانی اسلامی به‌ویژه با محوریت شاهنامه فردوسی پرداخت.

یاسر موحدفرد در بخشی از سخنان خود با اشاره به شخصیت حکیم ابوالقاسم فردوسی گفت: «شاید برای بسیاری شگفت‌انگیز باشد که فردوسی، حکیمی شیعی‌مذهب است که اشعار بسیاری در باب آموزه‌های اخلاقی ایرانی اسلامی سروده و بخشی از آن، ترجمانی از آیات قرآن و روایات نبوی و علوی است.»

وی با خوانش ابیاتی از شاهنامه که به جایگاه والای پیامبر اسلام و حضرت علی اشاره دارد، افزود: «فردوسی در شاهنامه خود، این اثر بزرگ را که عصاره دانش و هنر هزاران ساله ایرانیان است برخلاف رسم زمانه که آثار به پادشاهان تقدیم می‌شد به پیشگاه نبی اکرم و وصی ایشان، امام علی پیشکش می‌کند و می‌گوید:

«به نام نبی و علی گفته‌ام /

گوهرهای معنی بسی سفته‌ام»

این رویکرد می‌تواند راهنمای ما در فعالیت‌های فرهنگی باشد.»

مدیرعامل بنیاد فردوسی با یاد کردن بیت‌هایی از دیباچه شاهنامه فردوسی:

«حکیم این جهان را چو دریا نهاد /

برانگیخته موج از او تندباد…

محمد بدو اندرون با علی /

همان اهل بیت نبی و ولی…

اگر چشم داری به دیگر سرای /

به نزد نبی و علی گیر جای»

تأکید کرد که این اشعار می‌تواند در راستای یکپارچگی اقوام ایرانی و ترویج پیام‌های اخلاقی و معنوی به کار گرفته شود.

یاسر موحدفرد هم‌چنین به لزوم توجه بیشتر به گنجینه‌های مرتبط با شاهنامه در موزه‌های کشور اشاره کرد و گفت: «نسخه ارزشمند شاهنامه بایسنغری که در کاخ موزه گلستان نگهداری می‌شود و به عنوان میراث مکتوب در حافظه جهانی یونسکو (در سال ۲۰۰۶) به ثبت رسیده، یکی از این گنجینه‌ها است. هم‌چنین نسخه‌ها و آثار مرتبط دیگری در مجموعه‌های سعدآباد، نیاوران و رضا عباسی وجود دارد که متأسفانه بسیاری از آن‌ها در مخازن نگهداری شده و در معرض دید عموم قرار نمی‌گیرند.»

وی پیشنهاد داد با همکاری نهادهای مسئول، امکان نمایش دوره‌ای این آثار برای مردم و گردشگران فراهم شود، همان‌طور که پیش‌تر نمایشگاهی از شاهنامه در نوروزگاه کاخ گلستان با اقبال خوبی مواجه شده بود.

مدیرعامل بنیاد فردوسی در پایان، ضمن قدردانی از تلاش‌های ستاد گردشگری شهرداری تهران، ابراز امیدواری کرد که با احیای سنت‌های کهن نقالی و شاهنامه‌خوانی در خانواده‌ها و آموزش هدفمند به کودکان و نوجوانان، بتوان پیوند نسل جدید را با فرهنگ و تمدن غنی ایرانی اسلامی تقویت کرد و افزود: «بنیاد فردوسی، آمادگی کامل دارد تا با تمام ظرفیت خود در کنار خانواده‌های ایرانی، نهادهای فرهنگی و به‌ویژه ستاد گردشگری شهرداری تهران، برای تحقق این اهداف همکاری نماید.»

نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + 14 =

دکمه بازگشت به بالا
سوالی برایتان پیش آماده؟ از ما بپرسید...
×
گفتگو را شروع کنید
سلام! برای چت در واتساپ بر روی هر کدام از اکانت های پشتیبانان ما که میخواهید کلیک کنید.
Whatsapp chat Whatsapp chat
شروع مکالمه
بستن