گزارش تصویریمیراث و گردشگری

تنگه زمان پلور

خبرنگار: نرگس صافی - عکاس: پریسا شکری 

بازشناسی تنگه زمان پلور
به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه،
جز هوای خنک این منطقه، گشت و گذار در روستایی که درباره‌اش داستان‌های عجیب و غریب تعریف می‌کنند و می‌گویند زمانی گنج‌های پنهان داشته و خیلی‌ها برای پیدا کردن این گنج‌ها متحمل مشقت زیادی شده‌اند، یکی از انگیزه‌های سفر است.
پلور یکی از روستاهای آمل مازندران است که در ۸۰ کیلومتری تهران قرار گرفته. برای رفتن به آن هم حتما لازم نیست ماشین داشته باشید، تاکسی‌ها ﺩﺭ ﺍﻧﺘﻬﺎی ﺑﺰﺭﮔﺮﺍﻩ ﺷــﻬﻴﺪ ﺑﺎﺑﺎﻳی ﻇﺮﻑ تقریبا ﻳﻚ ﺳﺎﻋﺖ، ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﺭﻭﺳﺘﺎ می‌ﺭﺳــﺎﻧﻨﺪ، روستایی که  ترکیبی‌ است از آبشار، دریاچه و پلی قدیمی و کوه دماوند که در برش گرفته است.
دره زمان هم یکی از دیدنی‌های این روستا است. برای دیدنش هم باید از جاده‌ هراز بروید مازندران در حالی‌که دماوند جلویتان است و به آن نزدیک و نزدیک‌تر می‌شوید.این دره، تنگه‌‌ای است که رودخانه‌ باصفایی از بینش می‌گذرد. پس باید تن‌تان را به آب  بزنید و از این‌که در رودخانه راه بروید خسته و کلافه نشوید. وارد روستای پلور که شدید، باید خودتان را به پل سنگی برسانید. پیاده روی از پل قدیمی در کنار روخانه شروع می‌شود.
حدود ۴۵ دقیقه را در میان آب‌های رودخانه هستید که عمق و شدت آبش کم و زیاد می‌شود. اگر هیجان‌زده شده‌اید و می‌خواهید در آب شیرجه بزنید، مواظب عمق آب باشید. ﺣﻴــﻒ ﺍﺳــﺖ ﺁﺩﻡ ﺗــﺎ ﭘﻠﻮﺭ ﺑﺮﻭﺩ ﺍﻣــﺎ ﻳﻜی ﺍﺯ ﺑﺰﺭگﺗﺮﻳﻦ ﺁﺑﺸﺎﺭﻫﺎی ﺍﺳﺘﺎﻥ ﻣﺎﺯﻧﺪﺭﺍﻥ را نبیند. آبشار ۵۰ متری شاهاندشت، ۶۵ کیلومتر مانده به آمل مقصد گردشگران است. قلعه بهمن یا ملکه هم که از قلعه‌های کوهستانی بزرگ منطقه البرز است در کنار همین آبشار قرار گرفته است.
موقع راه رفتن در رودخانه به تجهیزات و راهنما نیاز دارید. عمق آب در بعضی نقطه‌های روخانه زیاد می‌شود و به یک و نیم متر می‌رسد، ضمن این‌که شدتش هم در همه جا یکسان نیست.
با توجه به این‌که بیشتر مسیر را باید در رودخانه راه بروید، سفر در فصل‌های سرد سال غیرمنطقی‌ست. بنابراین از فرودین تا خرداد و شهریور بهترین زمان دیدن دره زمان است.
از تهران با ورود به جاده هراز از انتهای بزرگراه بابایی و عبور از رودهن و بومهن و گردنه امامزاده هاشم در سمت چپ جاده یک مسیر فرعی وجود دارد که تابلوی رودخانه و سد لار آن‌را مشخص می‌کند. وارد این مسیر فرعی می‌شوید. به اولین پیچ که رسیدید، از روی پل رودخانه‌ لار می‌گذرید. این ابتدای دره‌ زمان است. همین‌جا ماشین را پارک کنید و آماده رفتن به تنگه بشوید.\
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + 16 =

دکمه بازگشت به بالا
سوالی برایتان پیش آماده؟ از ما بپرسید...
×
گفتگو را شروع کنید
سلام! برای چت در واتساپ بر روی هر کدام از اکانت های پشتیبانان ما که میخواهید کلیک کنید.
Whatsapp chat Whatsapp chat
شروع مکالمه
بستن