گزارش تصویریموسیقی و تجسمی

رونمایی آلبوم «حال نامعلوم» راغب

خبرنگار عبدالمجید احمدی

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه‌نیوز

«حال نامعلوم» نخستین آلبوم رسمیِ مصطفی راغب خواننده موسیقی پاپ ایران است که آیین رونمایی و نشست خبری این آلبوم ۳۱ اردی‌بهشت ۱۴۰۱ در تالار وحدت برگزار شد.
دو مهمان ویژه این آیین محمدرضا چراغعلی و عبدالجبار کاکایی بودند. هم‌چنین گروهی از اهالی رسانه و فرهنگ و هنر هم در این مراسم حضور داشتند.
اجرای این مراسم را حامد حسین‌زادگان برعهده داشت.
این آیین با سخنرانی عبدالجبار کاکایی و محمدرضا چراغعلی آغاز شد.

اتفاقی شیرین در روزگار تلخ موسیقی

عبدالجبار کاکایی، شاعر و ترانه‌سرا گفت: نشر آلبوم «حال نامعلوم» در این شرایط به خودی خود دربرگیرنده اتفاق‌های خوبی در روزگار کمبود آلبوم‌گرایی است. صدای راغب ارزش‌های زیادی دارد که در این روزگار تلخ حوزه موسیقی، اتفاقی خوشایند باشد.
شوربختانه اوضاع ترانه هم در روزگار کنونی چندان تعریفی ندارد. امروز موسیقی است که تکلیف کلمه‌ها را مشخص کرده و متاسفانه میل به این شیوه هر روز در حال زیاد شدن است. این کلمه‌ها هستند که از مفاهیم تهی شده و کاملا در خدمت موسیقی قرار گرفته‌اند.
در چنین شرایطی نشر آلبوم «حال نامعلوم» اتفاق خوبی است که نام خوبی هم برای آن در نظر گرفته شده است. عاشق همواره حال نامعلومی دارد که دائم در حال خوف و رجا است.

محمدرضا چراغعلی، آهنگساز و تنظیم‌کننده گفت: امروز کنار هم گرد آمده‌ایم تا از هنرمندی پشتیبانی کنیم که بازخوردهای خوبی از مخاطبان گرفته است. او خواننده‌ای است که پایه خوانندگی‌اش بر اساس موسیقی ایرانی است و دارای رنگ و لعابی از موسیقی ایرانی است که می‌تواند حائز اهمیت باشد. او با این پایه وارد عرصه موسیقی پاپ شده و من یادم هست از سال‌ها قبل که در یزد زندگی می‌کرد متوجه صدای متفاوت او شدم. خوشبختانه این زمان طی شد و ما امروز شاهد این اتفاق مبارک هستیم.
عمر ماندگاری هنرمندانی که به سراغ آلبوم نمی‌روند به همان اندازه‌ی ماندگاری در فضای مجازی است. من به راغب و همکارانش تبریک می‌گویم که در این روزگار اقدام به نشر آلبوم کردند. آلبوم می‌تواند به عنوان یک اثر ثبت شده سال‌های سال باقی بماند.
نام این آلبوم، «حال نامعلوم» به فضای زندگی امروزی ما خیلی نزدیک است. زندگی که شرایط اقتصادی خوبی ندارد و نمی‌دانیم سرنوشت زندگی عادی ما چه خواهد شد.
سال‌های زیادی است که راغب را می‌شناسم. تکنیک و توان و او در خواندن مثال زدنی است و البته مهم‌ترین نکته‌ای که باید درباره این خواننده بگویم، بحث اخلاقِ خوشِ اوست. همین ویژگی‌ها او را به هنرمند اید فوق‌العاده در عرصه موسیقی تبدیل کرده است. موسیقی پاپ در کشورمان به هنرمندانی چون راغب نیاز فراوانی دارد.

بخش دیگر این نشست به سخنرانی مصطفی راغب اختصاص داشت.
مصطفی راغب در این آیین گفت: در عرصه موسیقی هر چه دارم از موسیقی اصیل ایرانی است. در تولید آلبوم حال نامعلوم رویکردم استفاده از تکنیک‌ها و حال و هوای آواز ایران است البته که در آهنگ‌هایی که تا کنون منتشر کرده‌ام هم چنین رویکردی داشته‌ام.
می‌دانم که این روزها شرایط خوبی نداریم. اما بر این باورم که تنها راه ممکن برای گذر از این مشکلات، امید است. مردم ما در شرایط خوب اقتصادی به سر نمی‌برند و طبیعتا استفاده از کنسرت‌ها هم برای آن‌ها دشوار است. به همین سبب چند وقت پیش به جناب اردستانی پیشنهاد دادم که اگر امکان دارد شرایطی فراهم شود تا بتوانیم در یکی از سالن‌های بزرگ یا در یک فضایِ باز، کنسرت رایگانی برای کل مردم ایران برگزار کنیم تا اقشار کم درآمد جامعه بتوانند با خیالی آسوده و البته بدون هیچ هزینه‌ای به دیدنِ این اجرا بیایند.
دغدغه من و همکارانم در موسسه فرهنگی هنری آوازی نو، تولید آثار فاخر و ماندگار است. اصلاً دوست نداریم خود را وارد حاشیه‌هایی کنیم که مسیر ما را تغییر دهد. در این راه بازخوانی آثار بزرگان در کنار توجه به تولیدهای ارزشمند محتوایی یکی از مهم‌ترین اولویت‌هایی است که روی آن توجه ویژه‌ای داریم.
خواستگاه من موسیقی ایرانی است و هرگز دوست ندارم از این موسیقی دور شوم. تلاش می‌کنم تا آواز ایرانی را در اثرهایم جاری کنم و دوست دارم آواز در آثارم نقش مهمی داشته باشند. شاید آواز ایرانی به شیوه‌ای که در آواز خوانندگان قدیمی بوده، نباشد، اما به شکلی امروزه شده از آواز ایرانی در آثارم استفاده خواهم کرد.
همایون شجریان از بهترین خوانندگان حال حاضر موسیقی ایرانی است. او تلاش کرده تا با حفظ قوانین کیفی و استانداردهای موسیقی ایرانی و در عین حال توجه به سلیقه مخاطب امروزی، شرایطی را ایجاد کند که اثرهای‌اش مورد قبول مخاطبان امروزی هم باشد.
آلبوم‌های «آرایش غلیظ» و «نه فرشته‌ام نه شیطان» را ببینید که چه شاهکارهایی هستند.
من هم همیشه بر آواز ایرانی تکیه خواهم داشت و در عین حال تلاش می‌کنم تا راه خودم را در موسیقی بروم.

هر چه دارم از اهل بیت و قرآن است

چالشی‌ترین پرسش این نشست در واقع آخرین پرسش بود؛ این‌که چرا راغب هم‌زمان با خوانندگی، اثرهای مذهبی هم می‌خواند؟

پاسخ راغب به این پرسش بسیار جالب بود؛
وی پاسخ داد: من تناقضی در فعالیت‌هایم نمی‌بینم چون هنر را آمیخته با معنویت می‌دانم این‌ها برایم از هم جدا نیستند.
زنده‌یاد محمدرضا لطفی می‌گفت صدای سازی که از مضراب‌های تار می‌شنوید فقط از سیم‌ها و زخمه‌ها نیست بلکه این صدا از قلب نوازنده بیرون می‌آید.
صدای خواننده هم از قلب او بر می‌آید و حنجره، پنجره‌ای برای ارائه این هنر است. من هنر و معنویت را از هم جدا نمی‌دانم. به اعتقاد من همه چیز در گروی دل انسان است که می‌تواند یا با خوانش قطعه‌های شاد باشد و یا با مداحی برای امام حسین‌ باشد.
مگر می‌شود یک هنرمند روی عقاید خود پا بگذارد؟ مگر می‌شود گذشته خود را فراموش کند؟ پس من هرچه دارم از اهل بیت و قرآن است. این عقیده شخصی من است و من هیچ گاه آن را فراموش نخواهم کرد.

شایان ذکر است، مصطفی راغب افزون بر این‌که نخستین آلبوم‌اش را نشر داده در چهارم خرداد ماه امسال هم نخستین کنسرتِ رسمی‌اش را در تالار میلاد نمایشگاه بین‌المللی روی صحنه می‌برد. در این اجرا نوید اسکندرفر رهبر ارکستر خواهد بود.
نوید اسکندرفر درباره کنسرت پیش رو گفت: در کنسرت خردادماه تلاش کرده‌ایم از موسیقی مدرن و ارکسترال استفاده کنیم و آواز ایرانی در آثار مدنظرمان، مورد توجه است. برای کنسرت پیش رو غافلگیری‌های جالبی را پیش‌بینی کرده‌ایم. تلاش می‌کنیم تا این اجرا برای علاقه‌مندان، جذاب و جالب باشد.

حسن اردستانی مدیرعامل موسسه آوازی نو هم در پایان مراسم گفت: از رسانه ها، هنرمندان و استادان برای حضور در این برنامه تشکر می‌کنم. اگر طی این سال‌ها مصاحبه‌ای نکرده‌ام دلیلش این نیست که حرفی نداریم. نظرم این است هرکس باید وظیفه خودش را انجام دهند و کار ما تولید آثار در ژانرهای مختلف موسیقی است و تمرکزمان بر همین موضوع است. رسانه‌ها هم کمکمان می‌کنند و با کمک شما خبرنگاران است که می‌توانیم موسیقی و هنرها و دیگر حوزه‌ها را ارتقاء دهیم. اگر انتقادی هست ما پذیرا هستیم و از آن انتقادها در ساخت آثار بهتر استفاده می‌کنیم.
در پایان این مراسم، مصطفی راغب با همراهیِ شروین شهبازی نوازنده گیتار و نوید اسکندرفر نوازنده پیانو به اجرای دو قطعه از آثار آلبوم «حال نامعلوم» پرداخت.
ماه تماشایی، ای یار، حال نامعلوم، بارون بباره، قطار، گل من، تنهایی یه مرد، عشق پنهون، دلیل بودن، بهونه گیر، ابد و یک روز و خاتون آهنگ‌های آلبومِ «حال نامعلوم» هستند.
این آلبوم با سروده‌هایی از پیمان سپهری، بابک بابایی، نازنین هدایت نژاد، سارا موسوی نژاد، فائزه وزیری، هادی اصغری، غزاله بختیاری، نیما قاسمی، آهیر یوسفی، صابر ندیمی و زنده‌یاد محمدحسین شهریار آماده نشر شده است.
مهیار علیزاده، بابک بابایی، سعید رضایی، امیر و آرش بیات، احسان احمدی، بهرنگ قدرتی، نیما قاسمی، آهیر یوسفی، شوهان، مهرداد صدقی هم آهنگسازان و تنظیم کنندگانی هستند که در تولید نخستین آلبوم مصطفی راغب حضور داشته‌اند.
ثبت نام برای تهیه نسخه فیزیکیِ آلبوم «حال نامعلوم» از روز سه‌‌شنبه آغاز می‌شود. هم‌زمان هم نسخه دیجیتال این آلبوم برای تهیه در اختیار علاقه‌مندان به موسیقی قرار می‌گیرد.

نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + هفده =

دکمه بازگشت به بالا
سوالی برایتان پیش آماده؟ از ما بپرسید...
×
گفتگو را شروع کنید
سلام! برای چت در واتساپ بر روی هر کدام از اکانت های پشتیبانان ما که میخواهید کلیک کنید.
Whatsapp chat Whatsapp chat
شروع مکالمه
بستن