گزارش تصویریمیراث و گردشگری

میراث کهن شهر ابرکوه یزد

عکاس: زهرا شکری
خبرنگار: نرگس صافی

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه

بیشتر گردشگران هنگام مسافرت در زمان نوروز که می‌خواهند زمان زیادی را در جایی اقامت داشته باشند به دنبال شهرهایی مانند اصفهان و شیراز و شهرهای شمالی ایران هستند البته که این شهرها برای مسافرت خیلی خوب هستند اما بیایید این نوروز را کمی متفاوت‌تر بگذرانید.
ابرکوه یزد؛ شهر تل‌های خاکستر سر بزنیم. ابرکوه که با وجود باستانی و تاریخی بودن، بخشی از طبیعت را در خود جای داده است؛ پیشینه دست‌کم ۴ هزار ساله دارد.
سرو ابرکوه هم اثری ملی بوده که ثبت رسمی میراثی شده است و شهرت جهانی دارد.
برقو، ابرقویه، ابرقو، ورکوه، برکوه همه نام‌های شهرستان ابرکوه در استان یزد است که در کتاب‌های تاریخی نوشته شده است.
ابرکوه تابستان‌های گرم و خشک و زمستان‌های سرد و خشک دارد. سردترین ماه‌های سال دی و بهمن و گرم‌ترین ماه‌های سال تیر و مرداد است. پس بهار بهترین زمان برای سفر به این شهر است.

مناطق گردشگری ابرکوه

تل‌های خاکستر؛
تپه‌های تیره رنگ در شرق ابرکوه که بلندترین نقطه آن امروز گنبد عالی نامیده می‌شود. برخی باور دارند که خاکستر آتش نمرود برای سوزاندن حضرت ابراهیم است و برخی بر این باور اند که خاکستر آتشی است که کی‌کاووس برای سیاوش افروخته بود.

گورهای سنگی دولت آباد؛
در روستای دولت آباد تعداد زیادی گور سنگی وجود دارد که مربوط به تمدن‌های پیش از اسلام است.

سرو ابرکوه؛
سرو ابرکوه درختی است با ارتفاع بیش از ۲۵ متر و قطر تنه آن به ۱۸ متر می‌رسد. گیاه‌شناس روس پروفسور الکساندروف تخمین زده است که عمر این درخت ۴ هزار سال است اما گیاه‌شناسان ژاپنی عمر آن را ۸ هزار سال تخمین زده‌اند. برخی از افسانه‌ها، کاشتن آن را به زرتشت نسبت می‌دهند و برخی نیز به یافث، پسر نوح نسبت داده‌اند.
با وجود حصارکشی و حضور نگهبان در اطراف درخت، باز هم برخی از مردم از باز بودن حصار سوءاستفاده می‌کنند و کارهای ناشایستی مانند ‌یادگارنویسی و بالا رفتن از این درخت کهنسال ا‌نجام می‌دهند که باعث آسیب رسیدن ‌به درخت می‌شود.

افزون بر این‌ها بناهای کوه صفه، خندق‌های سنگی ابرکوه، مسجد جامع ابرکوه، سردر و مناره‌های مسجد نظام الملک، مسجد بیرون ابرکوه (منزلگاه امام رضا)، آرامگاه ملا علی کرم، گنبد سنگی هک، کوشک امیر سالار، خانه‌های تاریخی آقازاده، صولت و موسوی از اثرهای باستانی و تاریخی و ابرکوه است.

سوغاتی ابرکوه

ابرکوه سوغاتی‌های فراوانی دارد که می‌توان به چنته بافی (نوعی کیسه سنتی که اشیای قیمتی در آن قرار می‌دهند)، رویه چینی (تهیه رویه گیوه)، گیوه دوزی، نمد مالی، قفل سازی، گلیم بافی، قالی بافی، صابون پزی اشاره کرد.

خوراکی‌های ابرکوه

قیمه سبزی، قرمه زردک، درنجوش، کوفته ابرقویی، مطنجینه، شیرینی سنتی مشتک، شیرینی سنتی چنگال سین، دمپخت الم از خوراکی‌های خوشمزه و خوش رنگ ابرکوه است.

نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + 4 =

دکمه بازگشت به بالا
سوالی برایتان پیش آماده؟ از ما بپرسید...
×
گفتگو را شروع کنید
سلام! برای چت در واتساپ بر روی هر کدام از اکانت های پشتیبانان ما که میخواهید کلیک کنید.
Whatsapp chat Whatsapp chat
شروع مکالمه
بستن