گزارش تصویریمیراث و گردشگری

رونمایی نقاشی‌های قهوه‌خانه‌ای گنجینه موزه‌ای مجموعه تاریخی سعدآباد + گزارش تصویری

خبرنگار: مهدی احمدی

عکاس: نرگس صافی

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه

نمایشگاه نقاشی قهوه‌خانه‌ای عاشورایی، عصرگاه دهم اَمردادماه ۱۴۰۲ در موزه هنرهای زیبای مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد با همکاری بنیاد فردوسی با حضور هنرمندان برجسته ایرانی برگزار شد.

در این نمایشگاه که با همکاری بنیاد فردوسی برگزار شد، اثرهای هنرمندان و استادان پیش‌گام سبک نقاشی قهوه‌خانه‌ای از جمله: «محمد مدبر»، «حسین قوللر آقاسی»، «میرزا مهدی نقاش شیرازی»، «امیرحسین مقامی» و «عبداله رحیمی» به نمایش گذاشته شد.

در این آیین، مرشد عباس بهمنش به اجرای هنر نقالی مذهبی عاشورایی بر روی تابلوها پرداخت.

گفتنی است، هم‌زمان با برپایی نمایشگاه نقاشی قهوه‌خانه‌ای با موضوع فرهنگ عاشورایی، دکتر حسین علوی آزاد، مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد و دکتر یاسر موحدفرد، دبیرکل بنیاد فردوسی با موضوع پیشینه هنر نقاشی قهوه‌خانه‌ای در ایران سخنرانی کردند.

آیین تجلیل از مفاخر نقاشی قهوه‌خانه‌ای، استاد منصور وفایی و زنده‌یاد احمد خلیلی، نقاشان پیشکسوت سبک قهوه‌خانه‌ای با برپایی کارگاه هنری استادان نقاشی قهوه‌خانه‌ای و نقاشان هم‌روزگار رضا خلیلی، نرگس صافی و حسن طزری از دیگر ویژه برنامه‌های این نمایشگاه بود.

شایان ذکر است، نقالی مذهبی از سوی نقالان کودک و نوجوان برگزیده دوره‌های دانشگاهی هنرهای شاهنامه‌ای با اجرای امیرعلی عطاءاللهی، محمدحسین رسولی و حسنا رسولی انجام گرفت.

 

گزارش رسانه‌ای

رونمایی از گنجینه بی‌نظیر نقاشی‌های قهوه‌خانه‌ای در موزه هنرهای زیبا

پایگاه آگاهی‌رسانی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد

https://sadmu.ir/detail/8374

مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد بر این باور است اقبال از نمایشگاه هنر نقاشی قهوه‌خانه‌ای در موزه هنرهای زیبا برای چندمین بار نشان می‌دهد، چه گنجینه بزرگی در سعدآباد نهفته است.

دهم امرداد ماه ۱۴۰۲ نمایشگاهی از استادان نقاشی قهوه‌خانه‌ای با موضوع «واقعه کربلا» در موزه هنرهای زیبا، واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار شد.

در این نمایشگاه که با همکاری بنیاد فردوسی برگزار شد ۱۷ اثر از هنرمندان و استادان این حوزه از جمله: «محمد مدبر»، «حسین قوللر آقاسی»، «میرزا مهدی نقاش شیرازی»، «امیرحسین مقامی» و «عبداله رحیمی» به نمایش گذاشته شده است.

در آیین گشایش این نمایشگاه که با حضور حسین علوی، مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد و یاسر موحدفرد، دبیرکل بنیاد فردوسی، مدیران مجمومه سعدآباد و استادان هنرمندان این حوزه برگزار شد؛

در آغاز یاسر موحدفرد درباره پیشینه هنر نقاشی قهوه‌خانه‌ای به ایراد سخنانی پرداخت.

در ادامه این آیین، حسنا رسولی و محمدحسین رسولی، دو تن از نقالان کودک و نوجوان به اجرای نقالی مذهبی در زمینه واقعه عاشورا پرداختند.

سپس حسین علوی، مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد تصریح کرد: اقبال از نمایشگاه هنر نقاشی قهوه خانه‌ای در موزه هنرهای زیبا برای چندمین بار نشان می‌دهد، چه گنجینه بزرگی در سعدآباد نهفته است و وقتی اثرهای گنجینه‌ موزه‌ای را به مناسبت‌های گوناگون برای بازدید همگان قرار می‌دهیم، بسیار مورد اقبال مردم قرار می‌گیرد که نمایانگر این است چه اثرهای زیبنده و ارزنده‌ای را در اختیار داریم.

علوی افزود: اگر هنر را به دو بخش هنر مدرنیسم و هنر پیش از مدرنیسم تقسیم کنیم، تفاوت اصلی این دو این است که هنرمند مدرن، فهم خودش از جهان را مبدأ و مبنا قرار می‌دهد و نفس اندیشمندانه‌ای به عنوان یک فرد، در مرکز هنری به عالم می‌نگرد در صورتی که در هنر پیش از مدرن، هنرمند آینه‌دار حقیقت است نه جاعل حقیقت. گویی فیض الهی در نفس او تابیده و هنرمند به اندازه صافی بودن ضمیرش، آن را در اثر خود جلوه می‌کند.

مدیر مجموعه سعدآباد خاطرنشان کرد: نقاشی قهوه‌خانه‌ای وجوه ممیزه زیادی دارد که می‌توان از دیدگاه‌های گوناگون به آن نگریست. تحولی که در همه شوون و ساحت‌های بشر مدرن افتاده است، این اتفاق که به هنر مدرن هم سرایت کرده، سوبژکتیویسم به معنای اصالت سوژه اندیشنده است. به باور من، وجه ممیزه مدرنیته اساسا سوبژکتیویته است. اصالت «من اندیشنده» است که من کائنات را فهم می‌کند و این من هستم روایت خود را بر حقیقت کائنات حمل می‌کنم. در واقع انسان مدرنیته محور تبیین کائنات شد که در هنر مدرن هم همین اتفاق افتاد.

وی خاطر نشان کرد: در هنر نقاشی قهوه‌خانه‌ای که یکی از اتفاق‌های خودویژه هنر ما از دوره صفویه است، هنرمند همه تلاش خود را کرده است که از اثر هنری بیرون باشد حتی بسیاری از اثرهای بدون امضا هستند که نشان می‌دهد در این اثر منیت وجود ندارد بلکه هنرمند تنها راوی است که مستندنگارانه به یک واقعه و حقیقت، نگاه می‌کند.

وی ضمن ادای احترام به هنرمندانی که در گذشته و حال بار جمال هنر ایرانی را خالصانه به دوش می‌کشند از همه علاقه‌مندان برای بازدید از این نمایشگاه دعوت به عمل آورد.

هم‌چنین در این آیین، مرشد «عباس بهمنش» پیشکسوت هنر نقالی و امیرعلی عطاءاللهی به اجرای نقالی مذهبی عاشورایی پرداخت.

در حاشیه این نمایشگاه، کارگاه‌های هنری با موضوع نقاشی قهوه‌خانه‌ای و نقاشی پشت شیشه در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفت.

شایان ذکر است این نمایشگاه تا پایان ماه محرم حسینی برای بازدید برپا است.

 

خبرگزاری میراث آریا؛

پایگاه رسمی آگاهی رسانی وزارت میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری:

رونمایی از گنجینه نقاشی‌های قهوه‌خانه‌ای در موزه هنرهای زیبای مجموعه سعدآباد

www.chtn.ir/x3M2R

 

خبرگزاری مهر:

رونمایی از آثار نقاشی قهوه‌خانه‌ای با موضوع عاشورا

https://mehrnews.com/x32LWB

 

خبرگزاری تسنیم؛

در آیین گشایش این نمایشگاه که با حضور حسین علوی، مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد و یاسر موحدفرد، دبیرکل بنیاد فردوسی، مدیران مجموه سعدآباد و استادان هنرمندان این حوزه برگزار شد، ابتدا یاسر موحدفرد درباره پیشینه هنر نقاشی قهوه‌خانه‌ای به ایراد سخنانی پرداخت.

https://tn.ai/2935570

نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + پانزده =

دکمه بازگشت به بالا
سوالی برایتان پیش آماده؟ از ما بپرسید...
×
گفتگو را شروع کنید
سلام! برای چت در واتساپ بر روی هر کدام از اکانت های پشتیبانان ما که میخواهید کلیک کنید.
Whatsapp chat Whatsapp chat
شروع مکالمه
بستن