به گزارش پایگاه خبری شاهنامه
به نقل از: هفته نامه ی امرداد
پیوندش با ایران و ایرانی ناگسستنی است زیرا که زادهی این سرزمین و نخستین پیامآور یکتاپرستی در جهان است. پیامآوری که به مردم آموخت خداوند یگانه را بپرستند و از روی خرد، راه راستی را برگزینند تا به نیکفرجامی برسند. اندیشههای اشوزرتشت برای نخستین بار به سرآغاز و سرانجام هستیای اشاره میکند که از ویژگی یکتایی برخوردار بوده و این فروزه را «اهورامزدا» نامیده است. دیماه مناسبت فراموشنشدنی برای زرتشتیان دارد و آن پنجم دیماه روز درگذشت پیامآور نیکیهای سهگانه است. درگذشت پیامبری که او را بهنام پیامآور خرد و شادی میشناسند.
پیامبری که زادروز او در فروردین و درگذشتش در دیماه است. ماه دی یکی از پرمناسبتترین ماههای سال برای برگزاری جشنها و شادیکردن است. شاید بتوان آن را ماه شادی نامید، چرا که پرآیینترین و پس از فروردین شادترین ماه ایرانی است. اما شوربختانه دیرزمانیست که ایرانیان نهتنها از شادیهایشان کاستهاند، بلکه میتوان گفت آن را از یاد نیز بردهاند.
زرتشتیان به پیروی از فرهنگ چند هزار سالهی خویش که در آن سوگ و غم نکوهیده است، آیین درگذشت اشوزرتشت را با جشنخوانی و رفتن به آرامگاهها بهجای میآورند تا بزرگی زادروز آن اشو در برابر درگذشتش رنگ نبازد، هرچند بیشتر رسانههای گروهی کشور گویی میکوشند از کنار سالروز زایش و درگذشت پیامبر ایرانی و جشنهای چهارگانهی دیگان خموشانه بگذرند. سالیان سال است که چشم به جعبهی جادویی دوختهایم و گوش به رادیو، شاید که زادروز یا سالگرد درگذشت اشوزرتشت را به یاد آورند، نخستین پیامبر یکتاپرست جهان است، اما افسوس که زمستانها و بهارها از راه میرسند و هر سال این فراموشی تکرار میشود.
نگرش اشو زرتشت به جهان هستی، پیروی و پیوستن به هنجار درست و مبارزه با ناهنجاری است. هنجار راستی در بینش زرتشت «اشا» نام گرفته است و انسان بایستی با هر نشیب و فرازی در زندگی با اشا همگام و هماهنگ شود.
خرسندیم که واپسین سال سدهی خورشیدی برابر شده با ثبتِ نام اشو زرتشت در سالنمای رسمی کشور و این مایهی بالندگی و شادمانی برای ایران و ایرانی است. سرانجام پس چند دهه کوشش کنشگران زرتشتی و نمایندگان زرتشتیان در دورههای گوناگون برپایهی مصوبهی شورای عالی فرهنگی، ششم فروردین سالروز زایش اشو زرتشت به نام روز «ولادت زرتشت»، در سالنمای رسمی کشور ثبت شد.
آنچه در بالا آمده است بخشی از نوشتاری است با عنوان«ولادت زرتشت در سالنمای 1400» به خامهی فیروزه فرودی که در تازهترین شمارهی امرداد چاپ شده است.