گزارش تصویریمیراث و گردشگری

بازشناسی خانه مینایی

خبرنگار: سید مهدی احمدی - عکاس: مریم شکری 

بازشناسی خانه مینایی
به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه،
خانه‌ مینایی روزگاری جزو املاک منیریه زن کامران میرزا نایب‌السلطنه پسر سوم ناصرالدین شاه بود. پس از فوت کامران میرزا، زمین‌های این محله به عبدالحسین میرزا فرمانفرما، نوه‌ی سردار عباس‌میرزا، یکی از شاهزاده‌های قاجاری و نخست‌وزیر ایران فروخته شد.
پس از چندین بار دست‌ به‌ دست‌شدن سرانجام فرهاد مینایی در سال ۱۳۴۵ آن را از تقی‌رضا، یکی از قصاب‌های معروف تهران به قیمت ۱۴۰ هزار تومان خرید و سال‌ها بعد به موزه‌ی خیابان ولی‌عصر تبدیل شد.
خانه‌ مینایی با مساحتی نزدیک به ۵۰۰ متر مربع، ۱۲ اتاق، حیاط شمالی و جنوبی، اتاق‌های زمستانه و تابستانه، آشپزخانه، آب انبار و طاقچه‌هایی زیبا دارد. با این‌که معماری خانه مربوط به اواخر دوره‌ی قاجار است اما از معماری فرنگی زمان خودش در قسمت‌های گچ‌بری اتاق‌ها، شومینه‌های دیواری، شکل اتاق‌های خواب و نشیمن و حتی آشپزخانه تاثیر گرفته است.
نماد زیبای خانه مینایی، دو طاووس و تندیس تاج پادشاه قاجاری که بر نمای خارجی خانه نقش بسته است. زیبایی این سمبل را طراحی، معماری و سایر ریزه‌کاری‌های به کار رفته در نمای خارجی خانه تکمیل کرده است.
در سال‌های اخیر خانه‌ مینایی به موزه‌ای درباره‌ خیابان ولی‌عصر تبدیل شده است؛ موزه‌ای با هفت روایت‌خانه با عناوین «داستان ‌خیابان ‌ولی‌عصر»، «هفت‌خوان»، «قصه‌‌ی ‌یک ‌مکان»، «دیروز و امروز»، «خانه‌‌ی مینایی»، «شهروندان‌ ولی‌عصر» و «هنر و ادبیات.»
گفتنی است خانه‌‌ مینایی به نشانی تهران، خیابان ولی‌عصر، بالاتر از میدان منیریه، کوچه‌ مسلم کریمی‌طینت، پلاک ۱۰ واقع شده است
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − ده =

دکمه بازگشت به بالا
سوالی برایتان پیش آماده؟ از ما بپرسید...
×
گفتگو را شروع کنید
سلام! برای چت در واتساپ بر روی هر کدام از اکانت های پشتیبانان ما که میخواهید کلیک کنید.
Whatsapp chat Whatsapp chat
شروع مکالمه
بستن