موسیقی و تجسمی

نشر «راهنمای ریتم‌های کُنگا» اثر «محمد شعبانی» نوازنده ایرانی

خبرنگار: منصور جهانی

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه‌نیوز

نخستین «راهنمای ریتم‌های کُنگا» اثر «محمد شعبانی» نوازنده ایرانی ساز کُنگا و از شاگردان «چانگیتو» نوازنده سرشناس جهانی با بهره‌گیری روش‌های استادان برتر کُنگانوازی جهان چاپ و منتشر شد.
«محمد شعبانی» در کتاب «راهنمای ریتم‌های کُنگا» مقدمه‌ای را به رشته تحریر درآورده و نوشته است: «با درود بر هنردوستان گرامی و عاشقان ریتم، مجموعه‌ای که پیش رو دارید، تجربه‌های چند ساله من در نوازندگی ساز کُنگا است. در این کتاب، تلاش بر این داشته‌ام که هنر نوازندگی در ساز کُنگا را از ابتدایی‌ترین مباحث تا بخش متوسطه به شما آموزش بدهم. این کتاب، شامل تمرین‌های درست و اصولی برای تقویت دست‌ها و نواختن ریتم‌های آفرو کوبایی، کلمبیایی و پرتوریکویی است. این مجموعه، برگرفته از متدهای استادان برتر کُنگانوازی در دنیا و همچنین تحقیق‌ها و تجربه‌های اینجانب می‌باشد.
در بخشی از این کتاب، نگاهی داریم به تکنیک‌ها و فیگورهای مختلف در ریتم‌های لاتین، تمامی ریتم‌ها و تکنیک‌ها برای دو طبل تنظیم و نوشته شده است.
افزون بر آن در چند درس به ترکیب ریتمیک در موسیقی آفرو کوبایی می‌پردازیم.
هدف از نوشتن ریتم‌ها برای دو طبل، آماده‌سازی دست‌ها برای اجرای قطعه‌های پیشرفته‌تر در کتاب دوم است و در آخر به چند الگوی رایج در موسیقی پاپ، معرفی نوازندگان مطرح دنیا و انواع کوک در این ساز، اشاره خواهد شد.»
«محمد شعبانی» از سال ۱۳۷۹ نوازندگی را آغاز کرده و از سال ۱۳۸۵ به‌صورت نوازنده حرفه‌ای با خواننده‌های مطرح موسیقی کشور از جمله؛ امير تاجيک، مجتبی كبيری، قاسم افشار، نيما مسيحا، محمد اصفهانی، زنده‌یاد بهنام صفوی، زنده‌یاد مرتضی پاشایی، محمد عليزاده، رضا بهرام و مسعود صادقلو همکاری داشته است.
شعبانی دو بار در جشنواره بين‌المللی موسیقی فجر با دو گروه در سبک پاپ، برگزیده نخست و دوم رقابت‌ها را كسب كرده و در سال‌های ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ نیز با گروه «لاتين پاور بند» و «لويس گوز» در خارج از كشور سابقه همكاري داشته است. وی در طول این سال‌ها آرتيست کمپانی معتبر موسیقی «یاماها» YAMAHA و آرتيست كمپانی بزرگ موسیقی «لیوا» leiva percussion و Istanbul Agop بوده و با سازهای این کمپانی‌ها در کنسرت‎ها، آلبوم‌ها و برنامه‌های موسیقایی‌اش به هنرنمایی پرداخت.
این موسیقی‌دان ایرانی در سال ۱۳۹۴ نخستين آلبوم شخصی خود را در سبک لاتين ـ جز نشر یافت که نظر كارشناسان موسیقی را به خود جذب كرد و نامزد بهترین آهنگسازی در جشنواره بين‌المللی موسیقی فجر شد ، در سال ۱۳۹۵ در قطعه Oh Sen Sen با همکاری چهار نوازنده خارجی از کشورهای آمريكای لاتين به هنرنمایی پرداخت و هم‌چنین در سال ۱۳۹۷ به عنوان نوازنده پركاشن در یک همکاری مشترک با «آرمين مرشد» آهنگساز و نوارنده گيتار؛ آلبوم موسیقی «بازگشت به رؤياپردازى» Back to Dreaming را تهیه و تولید کردند که از سوی شرکت «شیدز ریکورد» Sheed Records به گونه ديجيتال در آمريكا نشر یافت.
از دیگر فعالیت‌های موسیقایی «محمد شعبانی» می‌توان به همکاری با «ویگن هاواسپیان» یکی از موسیقی‌دان‌های مطرح کشور ارمنستان در شهر ایروان و همچنین همکاری با موزیسین‌های ایتالیایی در آلبوم جدید «بابک بامداد» اشاره کرد که این اثر، اولین آلبوم مشترک موسیقی‌دان‌های ایرانی و ایتالیایی است که به‌زودی نشر خواهد شد.
این نوازنده سازهای کوبه‌ای در جدیدترین فعالیت هنری خود با همکاری کنسرواتوار موسیقی تهران، از ساعت ۱۱ پیش از ظهر تا ساعت ۳ پس از ظهر روز پنج‌شنبه ۲۷ امرداد ماه ۱۴۰۱ (۱۸ آگوست ۲۰۲۲) کارگاه ساز کُنگا را در دانشگاه کنسرواتوار تهران، برای علاقه‌مندان به موسیقی و نوازندگان این ساز برگزار شده است.

نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 2 =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
سوالی برایتان پیش آماده؟ از ما بپرسید...
×
گفتگو را شروع کنید
سلام! برای چت در واتساپ بر روی هر کدام از اکانت های پشتیبانان ما که میخواهید کلیک کنید.
Whatsapp chat Whatsapp chat
شروع مکالمه
بستن