فرهنگ و ادب

برنامه‌های «آیین‌ شهریاری» روش نوین حکومت‌داری بر پایه داشته‌های کهن ایرانی اسلامی

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه‌نیوز؛

آیین‌نامه «آیین شهریاری» به عنوان یک روش نوین حکومت‌داری بر پایه داشته‌های کهن ایرانی و اسلامی از سوی گروه آیین شهریاری که دارای پیشینه ۲۰ ساله مدیریت فرهنگی، ادبی، هنری، ورزشی، رسانه‌ای و پژوهشی به گونه ملی و برون‌مرزی بوده، ارایه شده است؛

این آیین‌نامه، یکی از بزرگ‌ترین آیین‌های زمام‌داری در عرصه مدیریت جهانی بوده و هم‌چنان بسیاری از کشورهای امروزین جهان از آن بهره گرفته‌اند.

این گروه با شعار «دولت پویا و برنا؛ دولت مردم ایران همبسته و یکپارچه» آیین‌نامه‌ای را برای کشورداری با نام «آیین شهریاری؛ یاور شهرهای ایرانی» با دبیرکلی یاسر موحدفرد ارایه کرده است.

 

در آیین‌نامه «آیین شهریاری» آمده است:

 

به نام خداوند جان و خرد

کز این برتر اندیشه برنگذرد

توانا بود هر که دانا بود

ز دانش دل پیر برنا بود

 

آمده‌ایم با دولت پویا و برنا و با راهبری آیین شهریاری، یاور شهرهای ایرانی و با همیاری همه ایرانیان با هر گرایشی در سراسر گیتی، راهکارهای رهایی‌بخش ایران را ارایه دهیم.

به پشتوانه میراث مکتوب تمدن ایرانی اسلامی به ویژه دانشنامه شاهنامه حکیم فردوسی که شناسنامه ۱۰ هزار ساله فرهنگ و تمدن ما ایرانیان است، دولتی را همراهی خواهیم کرد که همه قوم‌های ایرانی و همه شهروندان زن و مرد ایرانی، سهمی برابر در اداره کشور داشته باشند.

آمده‌ایم با زنده کردن آموزه‌های اخلاقی ایرانی و اسلامی در عرصه سیاسی که دروغ را مایه نگون‌بختی مردم جای جای جهان می‌داند با دروغ، فساد، تبعیض، رانت‌خواری و ویژه‌خواری مبارزه کنیم.

به نام اسلام به نام ایران به نام قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و با محور قرار دادن منویات رهبر فرزانه انقلاب اسلامی ایران و با یاد خون شهیدان چندهزار ساله راه میهن، دولت مردم ایران همبسته و یکپارچه را با نام دولت پویا و برنا با پشتوانه آیین شهریاری ۱۰ هزار ساله ایرانی اسلامی و بر پایه دانش، فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی و با حضور همه قوم‌ها، دسته‌ها و گروه‌های مردمان از همه گرایش‌های ایرانیان را همراهی خواهیم کرد.

سرفصل‌های برنامه‌های پیشنهادی گروه آیین شهریاری در ۳ بخش در آستانه برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۳ خورشیدی ارایه شده است.

الف- پیشرفت فرهنگی، هنری، آموزشی، ورزشی، زیست محیطی، میراث فرهنگی و گردشگری.

ب- ساماندهی نظام اقتصادی.

پ- همبستگی سیاست داخلی و هم‌اندیشی سیاست برون‌مرزی.

گروه آیین شهریاری دارای تجربه ۲۰ ساله مدیریت کلان کشوری در زمینه‌های ثبت‌های جهانی مفاخر و آیین‌های ایرانی در سازمان جهانی یونسکو، مدیریت فرهنگی در دانشگاه‌ها، فدراسیون‌های ملی و جهانی ورزشی، دبیری ستاد ترویج فرهنگ پهلوانی کشور، دبیری بنیاد فردوسی و راه‌اندازی و راهبری ده‌ها مجموعه دیگر کشوری است.

 

در آیین‌نامه آیین شهریاری آمده است:

 

گروه آیین شهریاری پیشنهاد می‌دهد؛

 

در گام نخست:

با راه‌اندازی «ستاد پاسخگویی دولت» به قشرهای گوناگون مردم خدمات، امکانات، تسهیلات و اعتبارات یکسان داده شود.

 

در گام دوم:

برای اجرایی شدن این آیین‌نامه پیشنهاد می‌شود با بهره‌گیری از دیدگاه‌های بزرگان دسته‌های گوناگون، همه طبقه‌های اجتماعی ایرانیان و دولتیان در هر وزارتخانه، سازمان و نهاد دولتی در کنار یکدیگر همکاری کنند.

 

در گام سوم:

پیشنهاد می‌شود «شورای عالی شهریاران» و «سازمان ملی مِهِستان» با حضور نمایندگان برگزیده و برجسته دسته‌های گوناگون ایرانیان به ویژه بانوان و مردان جوان شایسته راه‌اندازی شود.

گفتنی است که در آیین شهریاری بر پایه کهن آیین حکومت‌داری ایرانی، دسته‌های گوناگون ایرانیان می‌تواند شامل: پزشکان، مهندسان، بازرگانان، حقوق‌دانان، فرهنگیان، استادان، نویسندگان، هنرمندان، پژوهشگران، خبرنگاران، پهلوانان و ورزشکاران، دست‌ورزان و صنعتگران، برزگران و کشاورزان و دامپروران، کاتوزیان و روحانیان، نیساریان و نظامیان باشد.

 

سرفصل‌های برنامه‌های ایرانی اسلامی پیشرفت کشور از سوی دولت پویا و برنا

 

الف- پیشرفت فرهنگی، هنری، آموزشی، ورزشی، زیست محیطی، میراث فرهنگی و گردشگری:

۱- گسترش دانش بومی ملی بر پایه پاسداشت گنجینه دانشی و ادبی زبان فارسی از آموزش‌های ابتدایی تا آموزش‌های عالی.

۲- بنیانگذاری گاهشماری ملی بر پایه آیین‌های باستانی، ایرانی و اسلامی.

۳- واسپاری پاسداشت میراث فرهنگی، میراث معنوی و میراث طبیعی به نهادهای مردمی.

۴- بازشناسی هنرهای سنتی و بومی‌سازی هنرهای نوین و مدرن.

۵- گسترش ثبت‌های ملی و جهانی آیین‌ها، هنرها، دانش‌ها، ورزش‌ها، مفاخر و میراث‌های ایرانی اسلامی.

۶- بازشناسی ورزش‌ها و بازی‌های بومی، پشتیبانی از ورزش‌های ملی و گسترش فرهنگ پهلوانی.

 

ب- ساماندهی نظام اقتصادی:

۱- کارآفرینی و درآمدزایی برای هر خانواده ایرانی (با ایجاد پیشه در زمینه‌های شهرسازی ایرانی، گسترش کشاورزی و دامپروری، به کارگیری مهارتهای شغلی، بهره‌گیری از توان متخصصان داخلی و بیمه بیکاری نقدی و کالایی).

۲- به‌کارگیری فناوری‌های روزآمد با فرهنگ‌سازی ایرانی در زندگی روستایی، عشایری و شهری.

۳- پاسداشت منابع طبیعی، فرآوری منابع معدنی، گسترش بهره‌گیری از انرژی‌های طبیعی و فرآوری سوخت‌های فسیلی با بهره‌گیری از سازمان‌های مردمی برای اشتغال‌زایی قشرهای کم‌توان و پرداخت یارانه تخصصی از درآمد منابع ملی.

۴- آسیب‌شناسی و مزیت‌یابی بازرگانی «کالا به کالا» به جای «پول به کالا» برای مبارزه با بازار سیاه ارزی و ارتقای ارز ملی در برابر ارزهای جهانی.

۵- به کارگیری مرزنشینان ایرانی در سازمان گمرگ و مناطق آزاد اقتصادی و تجاری برای احیای دسته مرزبانان در آیین شهریاری.

۶- طراحی نقشه راه‌های جهانی آبی – خاکی بازرگانی ایرانی برای گسترش صادرات و تجارت کالاهای ایرانی در بازارهای جهانی.

۷- حذف سودهای بانکی و وام‌های با بهره و جایگزینی روش بنگاه‌های ملی اقتصادی و بانکداری ایرانی اسلامی (با پرداخت و دریافت وام‌های قرض الحسنه‌ای و افزایش مشوق‌های مالیاتی با فعالیت‌های نیکوکارانه ملی).

 

پ- همبستگی سیاست داخلی و هم‌اندیشی سیاست خارجی:

۱- تدوین سند شیوه‌نامه اجرایی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برای بخش‌های اجرا نشده آن به ویژه ضرورت فراهم آوردن امکانات رفاهی و آموزشی یکسان برای همه شهروندان ایرانی در سراسر گیتی.

۲- راه‌اندازی سازمان هماهنگی نهادهای مردمی (بهره‌گیری از توان احزاب، سازمان‌های مردم نهاد، موسسه‌های خیریه و موسسه‌های فرهنگی هنری).

۳- هم‌افزایی و بهره‌گیری از توان ایرانیان خارج از کشور برای رایزنی و تفاهم با کشورهای گوناگون بر پایه دیپلماسی فرهنگی.

۴- گسترش روابط با سازمان‌های جهانی به ویژه سازمان ملل (یونسکو و یونیسف)، سازمان همکاری اسلامی و سازمان اکو.

نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده + هفت =

دکمه بازگشت به بالا
سوالی برایتان پیش آماده؟ از ما بپرسید...
×
گفتگو را شروع کنید
سلام! برای چت در واتساپ بر روی هر کدام از اکانت های پشتیبانان ما که میخواهید کلیک کنید.
Whatsapp chat Whatsapp chat
شروع مکالمه
بستن